T-Drill.hu
Axxair bemutató napok

Mi az automatikus orbitális TIG hegesztés?

Mi az automatikus orbitális TIG hegesztés?


Az orbitális hegesztést az 1960-as években fejlesztették ki, hogy megfeleljenek a szigorú minőségi előírásoknak a repülőiparban, és különösen annak érdekében, hogy biztosítsák például a hidraulikus rendszerekben használt alkatrészek legtökéletesebb integritását.


Automatikus TIG-hegesztési folyamat (GTAW)

A TIG-hegesztést nagyon könnyű automatizálni az egyszerű fúziós hegesztés (tompahegesztés) szempontjából, de akkor is, ha vastag falú csövekhez kiegészítő huzalt használnak.

Az automatizálás célja a termelési folyamat hatékonyságának növelése, miközben a lehető legkevesebb hegesztési hibával és az emberi hatások kiküszöbölésével.

Mivel a pisztoly mozgatható és a cső szorosan rögzítve van (odahegesztett), ez az eljárás különösen alkalmas csövek hegesztésére. A "helyzetben" hegesztés nagyon hatékony, mivel a gép probléma nélkül mozoghat a cső körül.

A rozsdamentes acélcsövek hegesztésekor automatikus orbitális TIG-hegesztési eljárással számos tényező befolyásolja a jó eredmény elérését, például:
• Volfrám elektróda alakja
• a formálógáz nyomása a csőben
• a formálógáz tisztasága
• Felület előkészítése
• stb ...

Az következetes előkészítés nélkülözhetetlen. A cső felületének állapota nagy hatással van a hegesztés általános minőségére. Ezért a 3 mm-nél kisebb vastagságú vékony falú csövek esetében a kör alakú igazítása (illesztése), ezért nagyon megfelelő, biztosítva a tökéletes felületet rojtosodás és pontatlanságok nélkül.


Mely ágazatok számára lehet az automatikusan hegeszthetés megfelelő?

Az Orbitális automata hegesztést leggyakrabban a tiszta gázvezetékek félvezető-iparában, a tiszta víz szállítására szolgáló gyógyszeriparban, az élelmiszer- és italiparban, a vegyiparban és a petrolkémiai iparban, az atomenergia-iparban, valamint a titáncsövek hegesztésénél az űrhajózási iparban használják.

Az orbitális hegesztés nagyon megbízható folyamat, de fontos, hogy azt jól megértsük, és hogy legyen minden bemeneti elem, beleértve a használt elektródokat, gázokat, kiváló minőségű csöveket, és illesztésüket megfelelően előkészítve.

Ilyen esetekben az orbitális TIG-hegesztés az eredmények kevesebb, mint 1% -nál mutat hibákat. A hibaarány a 0% -t is megközelíti, ha biztosítva van::
• a cső alak pontossága (egyenletes vastagság és ellipszis)
• Hegesztett részek pontos előkészítése (darabolás, ferde kialakítás, igazítás, ...)
• A csövek megfelelő rögzítése a hegesztőfejben
• nagy tisztaságú gázok és elektródák
• az eszköz megfelelően működik


Lehetséges különböző fémek hegesztése

Az automata hegesztés kezdete óta ezt szinte mindig a TIG-folyamattal (más néven GTAW) kapcsolták össze, a nem olvadó volfrám elektródával, kivéve azokat az eseteket, amikor hideg huzallal kell dolgozni. Számos fémet lehet hegeszteni: a legkeményebb, hő- és korrózióálló acélokat, ötvözetlen és kevés ötvözetű szénacélokat, nikkelötvözeteket, valamint titánt, rezet, alumíniumot és ezek ötvözeteit. A TIG-hegesztést ellenőrzött körülmények között, védő atmoszférában végzik. Rendkívül tiszta eljárás, nagyon kevés füstöt termel. Elsősorban rozsdamentes acél hegesztésére tervezték, a mechanikai minőség és az esztétika szempontjából megfelel a legmagasabb követelményeknek.


Automatikus paraméterek az üzemeltetési útmutatóhoz

Az orbitális hegesztőgépek nagyon intuitív működést tesznek lehetővé, így képzés után kevésbé képzett hegesztő személyzet is működtetheti. Számos paramétert a hegesztő szoftvert maga határoz meg.

A legújabb modelleken az integrált automatikus számítási rendszer beállítja a paramétereket, hogy a kezelőt az optimális hegesztési eredményhez vezesse. Az orbitális hegesztőnek figyelembe kell vennie a következő hatásokat:
• az olvadt fém gravitációja különböző hegesztési helyzetekben
• a cső fokozatos hevítése hegesztés közben.

Ezért a forrás automatikusan és pontosan ellenőrzi a hegesztési paramétereket a különböző szakaszokban, a felsorolt hatásokat kompenzálva.

Az Orbitális TIG hegesztőgép vmindig nagyobb befektetés marad, mint egy manuális TIG hegesztőkészlet. Az orbitális hegesztés vitathatatlan előnyei a minőség, a biztonság, a termelékenység és a hegesztési folyamat pontos nyomon követése mellett az azt követő protokollal, biztosan igazolják a magasabb költségeket, és biztosítják a beruházás gyors megtérülését!

További információkért kérjük, vegye fel a kapcsolatot az ant PROFITOOLS Kft. -vel, és szakembereink tanácsot adnak a projektje ésszerű kivitelezéséhez.tig zvar
axxair zvaracka

Íme 5 nyomós érv, hogy miért érdemes az automatizált orbitális awi (TIG) hegesztés eszközeibe fektetnie

A munkaerőpiac jelenlegi problémái
A vállalatok számára jelentős és egyre fokozódó problémát jelent a megfelelően szakképzett munkaerő hiánya. „Kész munkaerőt“ találni szinte lehetetlen, a saját, minőségi munkaérő képzése és kinevelése pedig évekig is tarthat.

Több 

Szervíz formanyomtatvány

katalog axxair

Szolgáltatásaink:
Karrier:

Csatlakozzon hozzánk. Folyamatosan keresünk értékesítőket és erősítést irodai szegmensünkre.

Szabad pozíciók listája