T-Drill.hu
Axxair bemutató napok

Az akkumulátorok helyes karbantartása

RIDGID Akkumulátor Li-Ion 14,4 V, 3,2 Ah

Elemek, akkumulátorok - mindenhol megtalálhatóak, laptopokban, mobiltelefonokban, kamerákban, távirányítókban, kézi számítógépekben, MP3-lejátszókban, egyszerűen szinte minden hordozható elektronikai eszközben találunk újratölthető akkumulátort. Tudja, hogyan kell megfelelően karbantartani őket? ...

Az alapvető kérdés az akkumulátor típusa. Minden akkumulátortechnológiának megvannak a maga sajátosságai, erősségei és gyengeségei. Az újratölthető akkumulátorok alapvető típusai:

Nikkel-kadmium (Ni-Cd)  - Fő hátrányai a viszonylag alacsony elektromos-töltéstárolási képesség és az erős memóriahatás voltak. A második súlyos hiányosság a környezetre gyakorolt negatív hatása, mivel ezek nehézfémeket tartalmaznak. Előnyük a viszonylag lassú öregedés és a kapacitás fenntartásának képessége sok lemerülési/töltési cikluson át.

A nikkel-metál-hidrid (Ni-MH)  - a lítiummal együtt, a drágább újratölthető lítium akkumulátorok továbbfejlesztett, olcsó alternatívájaként került bevezetésre, és elődjének két fő hiányosságát kellett megszüntetnie - a környezet megóvása és az ún. "Memória hatás". Jelenleg még mindig használják őket, különösen "ceruza" AA újratölthető elemként. Fő hátrányuk a memóriahatás és az, hogy hosszabb ideig nem képes az elektromos töltést tartani (egy teljesen feltöltött elem viszonylag gyorsan elveszíti kapacitását még akkor is, ha nem használják).

A Li-Ion - A Li-Ion elemek fő előnye, hogy magasan képesek tárolni az áramot kisebb cellatérfogatban. Az elektromos töltés (kapacitás) tárolási képességük akár 50%-kal magasabb, mint a Ni-MH és Ni-Cd elemeké. Ez azt jelenti, hogy a Ni-Cd ill. az azonos súlyú Ni-MH akkumulátor körülbelül fele annyi ideig fog kitartani, mint a lítium elem. A Li-Ion akkumulátorok másik jelentős előnye a "memóriahatás" hiánya, amely Ni-MH és Ni-Cd akkumulátorokban fokozatosan csökkenti az akkumulátor kapacitását. Az elektronikai cikkek, például a mobiltelefonok gyártói ezért túlnyomórészt (jelenleg a mobiltelefon-gyártók akár 90%-a is) a legkönnyebb fém - lítium elven alapuló akkumulátorokat használnak.

Javaslat a Li-Ion (és LiPol) akkumulátorok megfelelő töltésére

Célszerű a lítium akkumulátorokat gyakrabban tölteni, megakadályozni a teljes lemerülést, és használat előtt feltölteni őket.

Mélymerülés feszültség által

A feszültség nem csökkenhet a Li-Ion akkumulátorok minimális feszültsége alá, különben az akkumulátor "mélyen lemerülhet". Átadáskor A Li-Ion akkumulátor RIDGID cellái kb. 40%-ra előre töltöttek. Ezért a lítium-ionos akkumulátorokat minden használat előtt rendszeresen fel kell tölteni. Ha a cella gyártójának utasításait nem tartják be, a lítium-ion akkumulátor megsérülhet a mélymerülés miatt.

Mélymerülés tárolás által

Ha a viszonylag alacsony töltöttségű Li-Ion akkumulátort tárolja, akkor az az önkisülés következtében hosszabb ideig tartó tárolás során mélyen lemerülhet, és így megsérülhet. Ezért a lítium-ionos akkumulátorokat tárolás előtt fel kell tölteni, legkésőbb félévente újratölteni, és feltétlenül újratölteni használat előtt.

FIGYELMEZTETÉS

Használat előtt töltse fel az akkumulátort. A mélymerülés elkerülése érdekében rendszeresen töltse fel a Li-Ion akkumulátorokat. A mélymerülés károsíthatja az akkumulátort.

Az új és régóta használaton kívüli Li-Ion akkumulátorok csak többszörös feltöltés után érik el a teljes kapacitást.

Mi a teendő annak érdekében, hogy a Li-Ion akkumulátor a lehető leghosszabb ideig működjön:

  • Gyakrabban töltse fel, próbálja elkerülni az akkumulátor teljes lemerülését.
  • Ne tegye ki az akkumulátort szélsőséges hőmérsékleteknek - fagypont alatt, különösen 50 ° C feletti hőmérsékletnek
  • A fel nem használt elemeket hűvös helyen, kb. 40%-os feltöltöttséggel tárolja.
  • Sok sikert kívánunk. 

 

Szervíz formanyomtatvány

katalog axxair

Szolgáltatásaink:
Karrier:

Csatlakozzon hozzánk. Folyamatosan keresünk értékesítőket és erősítést irodai szegmensünkre.

Szabad pozíciók listája